Sunday 24 November 2013

Bor Tarihi Ve Durumu

GİRİŞ Yirmibirinci yüzyıl başı itibariyle geldiğimiz noktada, Türkiye, istenilen ekonomik gelişmişlik düzeyini yakalayamamıştır. Bir zamanlar dillerden düşmeyen sanayi hamlesini bir türlü gerçekleştiremeyen Türkiye, bu nedenle istikrarlı büyüme sürecini de yakalayamamaktadır. Sanayileşmenin yakalanabilmesi bakımından gerekli olan sağlıklı bir ekonomik yapının oluşması için, sanayi sektörü counterbalanceının en azından %50ler düzeyinde olması gerekirken, söz konusu oranın %25lere bile yaklaşamamış olmasının, şüphesiz, pek çok nedeni bulunmaktadır. Ancak, söz konusu sağlıksız yapının ortaya çıkmasındaki temel nedenlerden biri de, sanayileşmenin olm azsa olmaz koşulu olan teknoloji üretimini sağlamak amacıyla geliştirilmesi ve uygulanması gereken ulusal bilim ve teknoloji politikalarımızın olmayışıdır.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Ulusal bilim ve teknoloji politikalarının yokluğu, araştırma/geliştirme faaliyetleri yerine, teknoloji transferi peşinde koşan, teknolojiye ve donanımlı teknik işgücüne önem vermeyen, kalite kaygısı taşımayan, verimliliği ve rekabet gücü düşük, çarpık bir ekonomik yap 05; oluşturmuştur. Böylesi bi! r yapıdan en fazla zarar gören sektörlerin başında madencilik sektörü gelmektedir. Sanayi sektörleri yerine hizmetler sektörünün genişlemesi, sanayi sektörlerine hammadde sağlayan madencilik sektörünü de zor durumda bırakmış,...If you sine qua non to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment